2020. jan 23.

A kövér nő betrappol a hálószobába? - 1. rész

írta: Agatha_Keyguard
A kövér nő betrappol a hálószobába? - 1. rész

Avagy hogyan látom a Schobert Norbi-ügyet

Kezdjük azzal, hogy sosem követtem Schobert Norbi videóit. Eleve nem volt szimpatikus az a hajtás és üzletiség amit megkövetel csak azért, hogy vékonyabb legyek, erre jött ez a videó-pár és a semleges álláspontom, kínos röhögésbe fulladt. Mindaz, amit közel 30 percben elmondott olyan szintű információ kavarodásról árulkodott, amit nem lehetett másképp lereagálni. Azaz álláspontja, hogy egy párkapcsolat sikeressége a külsőn múlik nem működőképes… de inkább kezdjük az elején.

Az ősi törvény - Mozogj, hogy túlélj

Ha szeretjük, ha nem, az ember ugyanúgy a világ részét képezi és a biológiánk kicsit sem különbözik a többi állatétól. Ösztönösen keressük a számunkra kényelmes környezetet, a párkapcsolatot, a szociális életet, stb. Az egyedüli különbség, hogy az ember átalakította a környezetét és kialakított egy számára tetszetős életvitelt, elhitetve magával, hogy a természet felett áll. De erről máskor.

Az állatvilágban ahhoz, hogy vékony, izmos legyél -amiről a reklámok szerint álmodozni kell- két dolog szükséges:

  • Vadásznod kell az élelemért.

Vagyis futsz, úszol, mászol azért, hogy ne halj éhen, hogy a családnak elvidd a húst és megvédd azt más húsevőktől, akik ezt el akarják tőled lopni.

  • Mozognod kell, hogy ne te legyél az élelem

Vagyis azért vagy erős és izmos, hogy elkergesd azokat, akik rád vadásznak, illetve azért vagy izmos és ruganyos, hogy rohadt gyorsan el tudj menekülni, ha szükséges.

Mindkét opciónak az a lényege, hogy túlélj. Ismerjük el, hogy az embernek önmagán kívül nincs más  ellensége és már nem kell kilométereket futnia, másznia ahhoz, hogy élelmet találjon. Vagyis az ember kibújt az állatvilág ezen törvénye alól és megteremtette magának a Jólétet. Mit tesz egy állat, ha megtalálta az Édenkertet? Eszik és párosodik, mert nem kell azzal foglalkoznia, hogy túléljen. Pontosan emiatt a testmozgás hobbivá alakult. Ez az igazság. Ugyanakkor ott van a másik dolog is.

humanevolution-59c585f89abed500118b17c2.jpg

Mozogj, hogy lenyűgözz másokat

Ez az a pont, amit Norbi valójában hangsúlyozott. Az állatvilág egy másik meghatározó tényezője a párosodás/utódnemzés kérdése. A hímek valamivel ki akarnak tűnni a tömegből, hogy meghódítsák a nőstényeket, a nőstények meg mindent elkövetnek azért, hogy utódnemzésre képesek legyenek. Ez ilyen egyszerű.

Azzal, hogy egy férfi fizikailag erős, edzett, azt az ösztönt kelti fel a nőben, hogy párosodásra alkalmas. Nem, itt még sehol sincs a családalapítás gondolata. A nő ekkor tudomásul vette, hogy az edzett férfi jó alapanyag lehet, hiszen mindene megvan ahhoz, hogy bírja a szeretkezéssel járó fizikai megterhelést.

Azzal, hogy a nő vékony azt sugallja a férfiak felé, hogy őt fizikailag meg kell védeni. Ez nem azt jelenti, hogy a nő gyenge lenne, csak azt, hogy a férfi a nő védelmére kelhet, ha úgy adódna a helyzet. Ha a nő edzett akkor ez a tény módosulhat arra a megállapításra, hogy a nő jó erőnlétben van, vagyis együtt "vadászhat" a férfival és ugyanúgy bírni fogja a szeretkezéssel járó fizikai megterhelést.

Itt még szót sem ejtettünk a pszichéről, vagyis a lelki dolgokról. Ugyanis az a nagy büdös helyzet, hogy egy nő/férfi kitűnjön nem kell feltétlenül edzettnek lennie. A fizikai erőnlét azonban mindenképp szükséges ahhoz, hogy az emberi test megfelelőképpen működjön, mert az evolúció során nem lustálkodásra és 10 óra számítógépezésre lett kitalálva. A megfelelő mozgás igenis szükséges, ahogy a megfelelő tápanyag bevitel is. De!

Aki kövér, az nem vonzó?

Itt jött el az a pont, amitől a falat kapartam Norbi videóiban, mert nem hittem el, hogy nála ennyire gyermeteg cipőben jár a szexualitás kérdése. Oké, mint arról fentebb szó esett, a fizikai erőnlét fontos, hogy bírjuk az együttlétet... De könyörgöm, nem ezen múlik, hogy jó-e a szex! És végképp nem ettől függ, hogy egy pár együtt maradjon! Máris kifejtem.

Az a “belső kisugárzás”, aminek Norbi nem tulajdonított túl nagy jelentőséget, valójában egy nagyon is fontos tényező egy párkapcsolatban. Ez nem azt jelenti, hogy a Nőnek/Férfinak nem kell foglalkoznia magával külsőleg, hanem azt jelenti, hogy az adott ember rendelkezik egy olyan lelki stabilitással, amire lehet építeni. Ezek a következő tulajdonságokban felismerhetőek:

  • Magabiztos, mert tisztában van a saját értékével, a saját erejével
  • Tudja hol a helye a saját életében
  • Van egy célja, amiért képes küzdeni és képes érte fejlődni.

Az, hogy az ember tisztában van saját magával, ismeri a saját korlátait, nem súlyfüggő. Láttam már olyan férfit és nőt, akin nem két kiló felesleg volt, mégis boldogan és magabiztosan élte az életét és azt az érzést ébresztette a környezetében, hogy “én jelen vagyok, bármi lesz, én itt vagyok”. Ez egy hatalmas erő, egy hatalmas stabilitás, ami egyszerűen széppé, vonzóvá teszi az embert a másik nem számára.

Hogy ezt a lelki stabilitást valaki az edzéssel éri el, működőképes megoldás, de nem törvényszerű! Csak egy megoldási javaslat.

Ebből adódóan, hogy egy párkapcsolat működőképessé váljon el kell érni ezt a lelki stabilitást. Hogy ez most 50kg-san, vagy 90kg-san történik, had ne egy kívülálló határozza meg. Ez mindenkinél egyéni hogyan és miként érzi magát erősnek a saját bőrében és mikor, hogyan teremti meg a családi biztonságot a másikkal együtt.

A szexualitás és a szülés utáni változás… erről megint egy hosszú véleményem lesz, az itt leírtakra alapozva, mert azt látom, hogy nagyon erős tévedések és félreértések vannak mindkét témában. A szexualitás nem azt jelenti, hogy “megdöngetem a másikat”, a szülés utáni változás pedig egy elkerülhetetlen folyamat.

De ezekről majd a következő cikkben.

Szólj hozzá

egyéb mozgás Schobert Norbi irószemmel