2019. okt 31.

5+1 Halloweeni eset, ami nem volt tréfa

írta: Agatha_Keyguard
5+1 Halloweeni eset, ami nem volt tréfa

Számos filmben és könyvben foglalkoztak már azzal, hogy vajon miféle gyilkosságok történhetnek Okt. 31-én és miféle emberek mérgezhetnek cukorkát, vagy rakhatnak borotvapengét az almába. Ám a városi legendákkal ellentétben a Halloweeni bűncselekmények sokkal súlyosabbak és valóságosabbak. Számos gyilkosság, emberrablás és támadás történt ezen a napon, aminek legtöbbjénél vitatott a szándékosság, néhány esetben a bűncselekményt soha nem sikerült megoldani, és évek vagy évtizedek teltek el anélkül, hogy rács mögé juttatták volna az elkövetőt. De abban mindenki egyetért, hogy ezeket a bűntényeket Haloweenkor követték el.
A ranker.com oldalán Mike Rothschild összegyűjtötte a legsúlyosabb igaz történeteket, amiből most elhoztam párat.

1) Timothy O'Bryan mérgezése

pixie.jpgNoha a legtöbb mérgezett cukorkás történet csak kitaláció, volt egy eset ami sajnos valóban megtörtént. Egy texas-i kisvárosban Thimothy O'Bryan egy csomag Pixie Stix cukorkát kapott az apjától, Rolandtól, halloween-i meglepetésként. Miután megette szinte azonnal görcsrohama lett és egy óra múlva meg is halt. Az eset pánikot keltett a kisvárosban. A rendőrség ezután nem sokkal megállapította, hogy a cukorkát cianiddal itatták át, így ez alapján nyomozást indítottak a kisfiú ügyében.
Ennek kapcsán kiderült, hogy az apa hatalmas adósságot halmozott fel, amit a gyerekekre kötött hatalmas összegű életbiztosítással akart rendezni. A rendőrség megállapította, hogy a többi O'Bryan gyereknek is mérgezett cukorkát adott, de ők szerencsére nem ették meg.

Ronald O'Bryant bűnösnek találták, börtönbe csukták, majd 1984-ben kivégezték.

2) Leslie Mazzara és Adriane Insogna gyilkosa

wedding.jpg

2004 Halloween estéjén a három lakótárs, Leslie Mazzara, Adriane Insogna és Lauren Meanza, a cukorkaosztás után aludni tért. Hajnali 1-kor Meanza dulakodás hangjaira ébredt. Nem tudván mi történt, rémülten rohant ki a házból és rejtőzött el az udvaron, így épp láthatta, ahogy valaki kimászik az ablakon. Amikor minden elcsendesedett, Lauren visszamerészkedett a házba, ahol két barátja holtan feküdt.
Az FBI nyomozása során cigarettacsikkek kerültek elő a helyszín mellett, amiken megtalálható volt az áldozatok vére, de a cigarettán talált DNS-t nem találták az adatbázisukban. A rendőrség és az FBI emberei megközelítőleg 1500 emberrel beszéltek a kettős gyilkosság ügyében, köztük Insogna barátjával, Lily Prudhome-mal is. Lily férje Eric Copple különös figyelmet vont magára, amikor megtagadta a DNS vizsgálatot, hogy őt is kizárják a gyanúsítottak listájáról.
Nagyjából egy évvel a gyilkosság után Copple beismerte a gyilkosságot, mindamellett, hogy nem indokolta meg tettét.
A gyilkosság ideje alatt Copple jegyben járt az áldozatok egyikének barátjával, és nyugodtan folytatta az esküvői előkészületeket, azt gondolva, hogy a gyilkosságokat soha nem fogják hozzá kötni.

Ez az idézet Adriene Insogna anyjától, Arlene Allentől, betekintést nyújt egy gyilkoshoz, aki azt hitte megúszta:

Te vagy azaz ember, aki annyira kegyetlen, hogy meghív engem, a meggyilkolt nő anyját, hogy álljon ki érte az esküvőn, olvassa fel neked a halál és szerelem szentírását és adja áldását a kapcsolatodra. Egész hétvégén a családod szívébe zártál, mindvégig tudva, hogy te pusztítottad el az én szívemet.

3) A Liske család gyilkossága

zombie_hands_42731137_xl.jpg2010 Halloween napján az ohio-i tinédzser, Devon Griffin, épp a vasárnapi templomi szolgálatból tért haza, ám amint benyitott a házba holtan találta testvérét, Dereket, az anyját Susant és annak új férjét William Liske-t. Devont annyira sokkolta az eset, hogy úgy írta le a látottakat, mintha egy "kísértethistória jelenetébe csöppent volna".
Az elkövető az idősebb Liske előző házasságból született fia, Ifj. William Liske volt, akinek kórtörténetében már szerepelt a skizofrénia és az erőszakosság. A fiút egy átmeneti szállón csípték el és mindhárom gyilkosságban bűnösnek találták.
2015-ben öngyilkosságot követett el a börtönben.

4) Karl Jackson halála

painted-eggs-with-faces-halloween-style_23-2147895101.jpgA 21 éves, bronxi-i Karl Jackson adatrögzítőként dolgozott Morgan Stanley-nél, amikor utolérte a vég. 1998 Halloween napján barátnőjével együtt egy buliba tartott, hogy ott felvegyék Karl fiát. Mikor odaértek, néhány gyerek megdobálta Karl kocsiját tojással, ami  a részükről csak egy szokványos tréfa volt. Ám ez hamarosan megváltozott. Miután Karl leszidta a gyerekeket és visszaült a kocsiba, az egyik tinédzser fegyvert rántott és éles fegyverrel lelőtte a férfit. A sérülésbe azonnal belehalt.
A rendőrség később letartoztatta a 17 éves Curtis Sterling-et.

 

5) A Woodbridge-elrablás

haunted-house-main-getty-810x610.jpg2009-ben három tinédzser lány legrosszabb csokigyűjtögése történt, amikor a hazavezető úton egy férfi elrabolta őket Woodbridge-ben és fegyverrel tartotta őket sakkban. Mindhármójukat egy erdős területre vitték, kettőt szexuálisan is zaklatott. A harmadik lánynak sikerült felhívnia az anyját, mire a férfi elmenekült. Két évvel később a rendőrség letartóztatta Aaron Thomas-t, aki 1997 óta számos szexuális zaklatás ügyében érintett volt. Thomast 2012-ben bűnösnek találták a három lány ellen elkövetett ügyben.

 

+1) Yoshihiro Hattori

tumblr_n3dm2zt5oo1r4ueyro1_500.jpgAz American Field Service programban résztvevő japán cserediák, Yoshihiro Hattori, sajnos csak rövid ideig tartózkodhatott Amerikában. 1992 éjszakáján, Baton Rouge-ban, Hattori és az őt befogadó család fia, egy az AFS hallgatóinak rendezett Halloween partira tartott. Mivel nem ismerték a környéket, rossz házba csöngettek be.
Mikor nem érkezett válasz, visszasétáltak a kocsijukhoz. A ház tulajdonosa Rodney Peairs végül egy 44-es Magnum revolverrel a kezében nyitott ajtót. Hattori ekkor megfordult és azt mondta: "A Partira jöttünk!"
Az életét féltve és mert a cserediák "félelmetes" volt, Peairs lelőtte Hattorit. 

Peairs és felesége ezután visszatértek a házukba és 40 percet vártak a rendőrökre, akik kikérdezték őket, majd különösebb felhajtás nélkül távoztak. Csak akkor tartóztatták le Peairs-t, amikor a Louisiana állam kormányozója és a japán konzulátus is felszólalt, de később a férfit felmentették a gyilkosság vádja alól.

Szólj hozzá

egyéb halloween gyilkosság emberrablás bűnügy