2020. feb 14.

5+1 Valentin napi eset, amikor a szerelem meghalt

írta: Agatha_Keyguard
5+1 Valentin napi eset, amikor a szerelem meghalt

Valentin nap. Gyönyörű, lufikkal és szívecskékkel, ölelkezéssel és csókokkal töltött idő, amikor egy napra semmi más nem számít, csak a kedvesed. Ha neked ez a nap maga a tökély, akkor bizony ez a cikk nem neked szól!

A jeles nap alkalmából elhoztam a Crime and investigation listáját azokról az esetekről, amikor a romantika napja mégsem volt olyan romantikus.

1) A hírhedt Valentin-napi mészárlás

Az igazi bűnözők körében szó sincs gyertyafényes vacsoráról, ha Valentin napról van szó. Nekik ez a hét chicago-i gengszter kivégzését jelenti, amit még Al Capone rendezett örök riválisa, George 'Bugs' Moran ellen.

unnamed.jpg1929. február 14-én, csütörtökön, 10:30-kor, Bugs Moran-t és bandáját egy csomagtartónyi whiskye-vel csábították az egyik garázsba, hogy ott majd nyélbe üssék az üzletet. Al Capone hű társa és barátja, McGurn emberei vártak rájuk, lopott rendőregyenruhában. Az volt a terv, hogy hamis rendőr-támadást indítanak ellenük. McGurn -akárcsak Al Capone- ez idő alatt egy távolabbi szálloda szolgáltatásait élvezte a kedvesével.
Amikor McGurn emberei azt hitték, hogy Bugs Morant látták felbukkanni, magukra öltötték a rendőrszerepet és egy szintén lopott rendőrautóval hajtottak a garázsba. Lefoglalták az árut és mindenkit a falhoz állítottak, hogy ezután a csempészáru közé rejtett két géppisztollyal tüzet nyissanak rájuk. Frank Gusenberg kivételével mindenkit hidegvérrel kivégeztek.
Úgy tűnt a terv ragyogóan bevált, mindössze egy apró hibát vétettek: Bugs Moran nem volt a halottak között. Moran ugyanis látta a rendőrautót és még idő előtt elmenekült.
Annak ellenére, hogy Al Capone ezidő alatt Floridában tartózkodott, a rendőrség és az újságok pontosan tudták, hogy ki állt a háttérben. A Szent Valentin napi mészárlás nemzeti médiaeseménnyé vált, ami megalapozta Al Capone halhatatlanságát, mint a legkegyetlenebb, legfélelmetesebb legokosabb és legelegánsabb maffiafőnök.

Habár az esetet sosem erősítették meg hivatalosan, akkor is az egyik legemlékezetesebb Valentin napi esemény maradt. 

2) A Columbine-ügy

columbine.jpgColumbine városában Colorado államban, egy középiskolás szerelmespárt lőtt le egy ismeretlen elkövető, akit a rendőrségnek azóta sem sikerült elkapnia. A gyilkosság mögött meghúzódó elméletek szerint lehetséges, hogy Nick (az egyik áldozat) korábban beavatkozott egy, a szendvicsboltban folyó drogügyletbe, de azt sem tartották kizártnak, hogy ennek az esetnek valahogy köze van a korábban elkövetett 1999-es Columbine középiskolai mészárláshoz.
Bárhogy is volt, azt tudjuk, hogy a két fiatalnak az előtt véget ért az élete, hogy igazán elkezdődhetett volna.

3) A hősből lett gyilkos

unnamed_1.jpgTalán ez volt az egyik legmegdöbbentőbb és legmegrázóbb eset, amit sokan fel sem fogtak igazán. Vitathatlanul Oscar Pistorius volt a világ egyik legelismertebb, leginspirálóbb dél-afrikai futója, aki számos érem mellett milliók példaképévé is vált, tekintve, hogy kisgyermek kora óta amputált lábakkal küzdött a céljaiért. Egy igazi "Blade Runner" hős volt. Aztán eljött 2013 Valentin-napja...
Ezen a napon kora reggel Pistorius az otthonában arra ébredt, hogy párja, Reeva Steenkamp már nem fekszik mellette. A nő eközben a fürdőszobában volt és kényelmesen tusolt. A futó meghallotta a zajokat, de - bármi legyen is az oka - nem gondolt rá, hogy Reeva van a fürdőszobában. Nyilvánvalóan azt hitte, hogy egy betolakodóval van dolga, ezért fegyvert ragadott és négyszer lőtt az ajtón keresztül, ezzel megölve kedvesét.

Az esetet hosszú és nyilvános tárgyalás követte, amikor is Pistorius 2014-ben ötéves büntetést kapott az elkövetett gyilkosságért, majd az állami fellebbezés ellenére még 13 év börtönre ítélték.

 

4) A feleség, aki egy bérgyilkossal ölette meg férjét

valentines-murder-mystery.jpgSnellville, Georgia állam. Richard Schoeck várakozással tekintett a 2010. évi Valentin-napra. Feleségével, Stacey-vel a helyi parkban beszéltek meg találkozót, hogy „kártyákat és ajándékokat cseréljenek”. Ez volt a Schoecks házaspár harmadik házassági évfordulója, és Richard nagyon izgatott volt. Imádta a feleségét, hiába volt ő az ötödik férj és örömmel fogadta örökbe az asszony három gyermekét is... de a nő soha nem jelent meg a parkban.

Ehelyett Richard Reginald Coleman, egy személyi edző és részmunkaidős verőember találkozott vele, aki a 'Mr Results' név alatt ténykedett. Coleman hamar megölte Richardot. Stacey a történtek után 500 000 dolláros életbiztosítást várt, amit soha nem kapott meg. Ehelyett jogosan kapott börtönbüntetést.
Az esetet az bonyolította és tette még kínosabbá, hogy Stacey nemcsak megcsalta Richardot, hanem halála után még azzal is vádolta, hogy molesztálta a fiait. A tárgyaláson a gyerekek Richard-ot védték, így a nő ezirányú igyekezetét beszüntették. Stacey Schoeck életfogytiglant kapott.

5) Valentin napi golyó a fejbe

bullets.pngAmikor a 39 éves baptista lelkész, Nathan Leuthold, 2013. február 14-én felhívta a 911-et, azt mondta a rendõrségnek, hogy felesége egy betörés áldozatává vált. Amikor a rendőrök megérkeztek a helyszínre, Denise Leutholdot - Nathan feleségét - holtan találták. Egyetlen, de halálos lövést kapott a fejébe.

A nyomozóknak nem kellett sokáig tanakodniuk, hogy észrevegyék a „betörés” szándékos (és meglehetősen kiábrándító) mivoltát. A fegyver amit Denise meggyilkolásához használtak? Egyértelműen Nathané volt. Az a hír járta, hogy Nathan egy nála sokkal fiatalabb lánnyal csalta a feleségét és ez a pletyka csak tovább gyűrűzött, amikor egy meglehetősen beszédes bejegyzést találtak a konyhai naptárban: 

Tudom, hogy a halálomat akarod. Miért alázol meg azzal, hogy egy 20 éves körül legyeskedsz?

A dolgok nem álltak túl jól Nathan védelmében és az sem javított a helyzeten, hogy az illinois-i rendõrség olyan kereséseket talált Nathan számítógépén, mint például: „Hogyan üssünk le valakit, hogy elájuljon?" illetve „Hogyan lehet elfojtani a fegyvert?”.
80 év börtönre ítélték, gyilkosság vádjával. Nathan Leuthold nagyon sok Valentin napról kimarad.

5+1) Egymáshoz kötve és megkínozva

heart-.jpg1971-ben a 19 éves, egyetemista Jesse McBane és a 20 éves Patricia Mann Valentin napi sétára indultak, mint egy fiatal pár, de sajnos ez volt az utolsó romantikus andalgásuk. Tizenhárom nappal később már csak az élettelen testüket találták meg egy erdőben Durhamben, Orange megyében, Észak-Karolinában.

Teljesen felöltözve, levelekkel borítva, összekötözve találtak rájuk. Mindkettejüket megfojtották. Minden bizonyíték arra mutatott, hogy a gyilkosuk vagy gyilkosaik, többször meghúzták és meglazították a kötelet a nyakuk körül, hogy ezzel is kínozzák őket, és meghosszabbítsák a szenvedésüket.
A tetteseket sosem kapták el és senkit sem büntettek meg a félelmetes, szörnyű bűncselekmény miatt.

Hogy mit is mondhatnék ezek után?

Boldog Valentin-napot mindenkinek!

Szólj hozzá

egyéb gyilkosság bűnügy valentine