2020. feb 04.

A kövér nő betrappol a hálószobába? - 2. rész

írta: Agatha_Keyguard
A kövér nő betrappol a hálószobába? - 2. rész

A szexualitás és a terhességgel járó változás

Ugyan a kirobbanása óta tovább gyűrűzött a Schobert Norbi-ügy, de hősiesen bevallom már egy ideje nem követem. Nagyon hamar elegem lett, belefáradtam a mérhetetlen butaságba és “negatív celebségbe” ami egyre csak hömpölygött az interneten. Szóval egy idő után megálltam és nem érdekelt tovább mennyi bőrt nyúznak még le a fitnesz-házaspárról.
Szóval most beszéljünk egy kicsit a szexualitásról, ami ugye nem a kilóktól függ. De akkor mitől?

Tabu, ami az élet része

A szexualitást a nyugati kultúra tabuként kezeli. Hogy ez pontosan miért és hogyan alakult ki, abba most nem mennék bele, mert ez egy hosszú folyamat eredménye, ami a jelen cikkben egyáltalán nem fontos. A lényeg, hogy a szexualitást amolyan “bűnös” dologként kezelik, amiről már beszélni is problémás. Hiszen akik a szexről beszélnek, azok többsége “kivénhedt örömlány”, akik már tapasztaltak annyit, hogy már úgyis mindegy mit mond a társadalom, vagy olyan “eretnekek”, akik biztos valami rosszba akarják belevonni az embert. És különben is, a szex rengeteg veszéllyel jár! Ezeknek a listáját az iskolai felvilágosító órákon meg is kapjuk. Itt mindenféle nemibetegséget megtanítanak, talán még a nemiszervek biológiáját is látja a diák, de hogy pontosan mit is csináljon a saját, vagy az ellenkező nem "szerszámkészletével", arról már nem esik szó. Mert hát hogyan magyarázzuk el a 16 éves Pistékének, hogy ha megszerezte Pannikát mégis mi a fenét csináljon vele? Általában sehogy, tehát Pistike minden pornóoldalon összegyűjtött tudását és minden ösztönösségét latba veti, amikor Pannikával az aktusra kerül a sor. Pannika pedig szintén így tesz, mert azt tudja, hogy a férfinak milye van, nagyjából mit kell vele csinálni, aztán csodálkozik, ha valami nem stimmel.

És ez baj. Ugyanis a szexualitás nem az ágyban kezdődik, hanem már az első találkozáskor, az első pillantással és az első érintéssel.pexels-photo-556667.jpeg

A külcsín és a belbecs

Miféle régies szavakkal dobálózok, nem igaz? Nem véletlenül. Kezdjük ott, hogy az a személy lesz igazán vonzó/szexi, aki kívül-belül ad magára. A legrégibb szexualitással foglalkozó könyvek is ezzel nyitnak, mint például az Illatos Kert, a Káma Szutra (nem a képeskönyv), a Hetérák Tudománya, vagy a Taoista Tanok szexualitásról szóló értekezései. Mindegyik könyv különböző népek hagyományait, meglátásait foglalja össze a témáról, de a közös vonás szinte már az első oldalakon ordít; legyél művelt és legyél ápolt.

  • Legyél művelt: a műveltség itt nem azt jelenti, hogy érts a kvantumfizika működéséhez, hanem azt, hogy légy művelt annyira, hogy tudj beszélgetni. Ez egy olyan dolog, amit minden nő és férfi kedvel, hiszen egy találkozás alkalmával a beszélgetés egyfajta előjátéknak is minősül. A törődés, a meghallgatás, az odafigyelés jele, ha az ember meghallgatja és reflektál a másik szavaira. Az a személy, aki mindezt hanyagolja veszít a vonzerejéből.
  • Legyél ápolt: gondolom ezt a pontot nem kell kifejtenem, hiszen önmagáért beszél. Egy ápolt embert szívesebben engedünk közel magunkhoz, mint azt, akinek “szaga” van.

Épp ezért nem véletlen, hogy az első randin próbáljuk a legjobb formánkat hozni; a legszebb ruhát vesszük fel, két liter parfüm kerül ránk és csupa olyan dolgot teszünk, amivel elnyerhetjük a másik figyelmét. De ezt a figyelmet csak beszélgetéssel lehet fenntartani. Ennek megoldására számtalan videó van a Youtube-on, megannyi kurzust indítanak, ami főleg a magabiztosságra épít, de annak fontosságát az előző részben már említettem.

Ugyanakkor azt figyelembe kell venni, hogy ez a kettő csak a kezdet és ezek után újabb lépések következnek immár az ágy felé haladva.

A szükséges “rossz”

 A szeretkezést egyáltalán nem kellene úgy kezelni, mint valami borzalmasan rossz dolgot. A szexualitás ugyanis ugyanolyan ősi, mint maga a világ, csak annyi a különbség, hogy az ember nem csak és kizárólag utódnemzéskor alkalmazza. Ezt ugyan mindenki tudja, valahogy mégsem fogadjuk el teljesen, hogy az ágytornának más feladata is van.
Kezdhetjük a sort az agyonszajkózott egészségügyi előnyökkel, a dopamin felszabadulásával, a vérkeringés fokozásával, a kalóriamennyiség szabályozásával és ezt folytathatjuk azzal, hogy a rendszeres nemi élet stresszcsökkentő, hogy az intimitás közelebb hozza egymáshoz a feleket, stb.

Ugyanakkor nincs annál kiábrándítóbb, amikor egy helyes pasi, vagy egy csinos nő egyszerűen unalmas az ágyban. Lehet az a férfi kigyúrt, lehet az a nő 50kg, ha veszett fejszeként viselkedik a párnák között. Hiába a számtalan egészségügyi és pszichés-hatás, ha egy idő után leül az egész. Nem egy weboldalon folyt már kommentáradat arról, hogy mit szeretnek a férfiak az ágyban, vagy mit szeretnek a nők, de azt leszögezhetjük, hogy az unalmat mind a két nem elutasítja.

Pontosan emiatt a szexualitást is -mint minden mást- tanulni kell. Ki kell tapasztalni, hogy a másik hol érzékeny, mit szeret, mi az, ami már fájdalmat okoz, milyen stílust kedvel. Többféle módszer, technika létezik, amit mind-mind ki lehet kísérletezni, ahhoz, hogy érdekesebbé, izgalmasabbá tegyük a dolgokat. Valamelyik működni fog, valamelyik nem. Amelyik nem válik be, azt nem kell tovább használni. Ilyen egyszerű és ehhez semmi köze a kilókhoz.
Ami viszont elengedhetetlenül fontos, hogy a kommunikáció a szeretkezés része. Senki sem gondolatolvasó, senki sem fogja varázsütésre kitalálni, hogy a másik hogyan érez, mit kedvel. Ezt meg kell beszélni, ki kell tapasztalni, utána kell nézni. Elvégre ezért vannak a könyvek.

A terhesség mindent megváltoztat

Most beszéljünk egy kicsit arról, hogy mi történik egy nő testében, ha várandós lesz. Röviden azt lehet mondani, hogy egy mindenre kiható változás. A baba miatt megváltozik a nő hormonháztartása, a csontvázrendszer, a bőre, a szőrmennyisége, a vitamin- és nyomelem szintje. Mivel a nőnek ilyenkor egy másik testet kell magában felépítenie és a szervezete minden elraktározott készletét erre a testre fogja felhasználni, értelemszerűen a nő maga is változni fog.

A “nem olyan, mint húsz évesen” kezdetű mondatoktól legszívesebben falnak mennék, ahogy csapkodtam az asztalt Norbi kijelentése miatt is. Nem, a nő nem lesz olyan, mint a szülés előtt és mindegy, hogy mennyit edz, vagy mennyit fogyózik. Lehet, hogy karcsúbb lesz, de nem lesz ugyanolyan! Ezt a téveszmét felejtsük el!

women-before-after-pregnancy-photography-vaida-markeviciute-1-5d4d327261d4f_700.jpgSzülés előtt és szülés után készült kép, Vaida Razmislavičė által, aki 33 nőről készített hasonló képeket, kifejezetten az arcra és a szemekre koncentrálva. Ide kattintva elérhető az oldala.

Ami miatt a nőnek célszerű odafigyelnie magára az a megterhelt szervezet felépítése. A szülés után a vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek hiánycikként lesznek jelen a szervezetben. Ezt nem én találtam ki, ezt (jó esetben) minden orvos tudja. Ezeknek a hiányából létrejöhet a fáradékonyság és az érzelmi instabilitás (terhesség utáni depresszió), ami igencsak rányomja a bélyegét egy kapcsolatra. Ezeknek a pótlása és beépülése időt vesz igénybe, de ilyenkor a legtöbb esetben a nőnek a párjára van szüksége, hogy mellette legyen és segítsen neki, mint az érzelmi stabilitás alapja.

Tudom, hogy Norbiék a szülés utáni 3-5 évre gondoltak, amikor a nőnek le kell adnia a terhességkor felszedett kilóit, viszont ezzel csak egy gondom volt; nem mindenki fitneszedző. Tehát egy normál anyuka már annak is örül, ha a háztartás és a munka mellett van 5 perce a WC-n és nyugodtan meg tud inni egy kávét. A gyerek 3-5 évesen folyamatosan az anyján fog lógni, kíváncsi lesz és egy “teljesen másik dimenzióban mozog”, amire a nő folyamatosan figyelni fog.
Nem mondom, hogy lehetetlen beépíteni a mozgást, csak azt, hogy egy anyának valószínűleg ez lesz a legkisebb gondja és ezt a párjának is meg kell értenie, aki nagy valószínűséggel érteni is fogja, ha ugyanúgy részese a családnak.

Na már most, azok a személyek, akik mindezek után amiatt nyavalyognak egy anyának, hogy “túl kövér vagy”, már bocsánat, de inkább menjenek mosogatni, vagy szedjék ki a mosást, vagy tegyék hasznossá magukat, mert kritizálni mindenki tud, de attól még a dolgok nem haladnak. Ha meg a nő kényelmetlenül fogja érezni magát a megváltozott testében, akkor -jó esetben- úgyis tenni fog azért, hogy változtasson. A körülötte lévőknek meg csak annyi a dolga, hogy ebben az elhatározásában támogassák.

Úgyhogy összességében ez az én meglátásom az egész Norbi-ügyről. Értem, hogy hol rontotta el, de ahogy kimondta, azzal nem értek egyet.

Szólj hozzá

egyéb szexualitás anyaság Schobert Norbi irószemmel