~egy krimiíró jegyzetei~

Rejtett Jelek

100 szavas jelenetek

2020. március 29. - Agatha_Keyguard

Az Apolló Tintafoltjai közösségben minden hónapban van egy téma, amit 100 szóban kell megírnunk. Most elhoztam az első három hónapot, de ne felejtsétek el megnézni a többiek megoldásait is, illetve ha gondoljátok, próbáljátok ki ti is! ;) 

Tovább

Ceruzanyomok ’20 – Február

Írók, avagy álarcos történetszereplők?

Címzett: Eliza

Másolatot kap: Daremo, Wendy, Morhen, Emília,Sethembaés Réka

Tárgy: Írók, avagy álarcos történetszereplők?

Kedves Eliza!

Töredelmesen bevallom, hogy sikerült egy olyan témát feldobnod, amivel nagyon hosszú ideig nem igazán tudtam mit kezdeni, ezért is csúszott át a februári téma, márciusra. De azt hiszem, ennyi késés belefér. ^^
De hogy is kezdjek neki?

Tovább

5+1 Valentin napi eset, amikor a szerelem meghalt

Valentin nap. Gyönyörű, lufikkal és szívecskékkel, ölelkezéssel és csókokkal töltött idő, amikor egy napra semmi más nem számít, csak a kedvesed. Ha neked ez a nap maga a tökély, akkor bizony ez a cikk nem neked szól!

A jeles nap alkalmából elhoztam a Crime and investigation listáját azokról az esetekről, amikor a romantika napja mégsem volt olyan romantikus.

Tovább

Írói szemmel - Tutanhamon és a világépítés

Úgy döntöttünk, hogy családi programként meglátogatjuk a Tutanhamon kiállítást, ami idén 2020 március 31-ig tart és ha már ott vagyunk, gondoltam megnézem mit adhat az íróknak egy ilyen esemény.
Elég sokat, főleg ha a világépítésről van szó.

Tovább

A kövér nő betrappol a hálószobába? - 2. rész

A szexualitás és a terhességgel járó változás

Ugyan a kirobbanása óta tovább gyűrűzött a Schobert Norbi-ügy, de hősiesen bevallom már egy ideje nem követem. Nagyon hamar elegem lett, belefáradtam a mérhetetlen butaságba és “negatív celebségbe” ami egyre csak hömpölygött az interneten. Szóval egy idő után megálltam és nem érdekelt tovább mennyi bőrt nyúznak még le a fitnesz-házaspárról.
Szóval most beszéljünk egy kicsit a szexualitásról, ami ugye nem a kilóktól függ. De akkor mitől?

Tovább

A kövér nő betrappol a hálószobába? - 1. rész

Avagy hogyan látom a Schobert Norbi-ügyet

Kezdjük azzal, hogy sosem követtem Schobert Norbi videóit. Eleve nem volt szimpatikus az a hajtás és üzletiség amit megkövetel csak azért, hogy vékonyabb legyek, erre jött ez a videó-pár és a semleges álláspontom, kínos röhögésbe fulladt. Mindaz, amit közel 30 percben elmondott olyan szintű információ kavarodásról árulkodott, amit nem lehetett másképp lereagálni. Azaz álláspontja, hogy egy párkapcsolat sikeressége a külsőn múlik nem működőképes… de inkább kezdjük az elején.

Tovább

Ceruzanyomok ’19 – November és December

Siker és célok

Címzett: Daremo, Wendy, Morhen, Emília, Eliza és Réka

Tárgy: Egy megkésett levél

Kedves mindenki!

Nincs is jobb dolog, mint az Új Évet a tavalyi év elmaradásaival nyitni... na jó, ez nem teljesen igaz, de jobb ezt most lerendezni, mint magunk előtt görgetni.

Novemberben ezt a témát húztuk ki a kalapból: „Mit jelent neked az írói siker?”, Decemberben pedig a „Mik az írós céljaid?” került terítékre. És most Január van... azt a témát majd később.
Úgy döntöttem, mivel ez a két kérdés nem áll távol egymástól, egy cikkbe sűrítem őket és egyfajta újévi fogadalomként fogom az oldalon tartani.

Tovább

5+1 Halloweeni eset, ami nem volt tréfa

Számos filmben és könyvben foglalkoztak már azzal, hogy vajon miféle gyilkosságok történhetnek Okt. 31-én és miféle emberek mérgezhetnek cukorkát, vagy rakhatnak borotvapengét az almába. Ám a városi legendákkal ellentétben a Halloweeni bűncselekmények sokkal súlyosabbak és valóságosabbak. Számos gyilkosság, emberrablás és támadás történt ezen a napon, aminek legtöbbjénél vitatott a szándékosság, néhány esetben a bűncselekményt soha nem sikerült megoldani, és évek vagy évtizedek teltek el anélkül, hogy rács mögé juttatták volna az elkövetőt. De abban mindenki egyetért, hogy ezeket a bűntényeket Haloweenkor követték el.
A ranker.com oldalán Mike Rothschild összegyűjtötte a legsúlyosabb igaz történeteket, amiből most elhoztam párat.

Tovább

Ceruzanyomok – ’19 október

Tárgy: Milyen előkészületeket végzel az írás előtt?

Címzett: Daremo

Másolatot kap: Wendy, Morhen, Emília, Eliza és Réka

Tárgy: Milyen előkészületeket végzel az írás előtt?

 

Kedves Daremo!

A „Ceruzanyomok” csapatának első feldobott témája igen érdekes és legfőképp időszerű, mert hamarosan kezdődik a NaNoWriMo és ilyenkor az előkészületek a legfontosabbak. Hogy pontosan én miképp készülök fel az írásra? Nos...

Tovább

Blogregény: A G-13-as rejtély

2. fejezet

Az alkohol védelme a Zónában mindenek felett állt, ezért a Bár szintén kivívta magának a semlegességet és már-már egy külön államként létezett a Zónán belül. Ide futottak be a hírek és az elsődleges szállítmányok, amiknek védelmében mindennek megvolt a maga szabálya és ára; tárgyaknak úgy, ahogy az embereknek.
Kira nem tudott sokat a Bárról és az ottani szokásokról, csak annyit, hogy itt gyűlik össze mindenki, aki feladatra vár, feladatról jött vissza, vagy csak rádiót akar hallgatni és egyetlen frakciónak sem tagja, vagy jelenleg nincs szolgálatban. Ráadásul akinek sikerült úgy berúgnia az ajtót, hogy utána nem kellett azt visszaszerelni, annak már járt a „megúsztad” biccentés a Csapostól. Egészen eddig a pillanatig Kira nem tudta ez a biccentés miért fontos.

Tovább