~egy krimiíró jegyzetei~

Rejtett Jelek

Rejtett Jelek

Ceruzanyomok ’20 – Miért nincs írói blokkom?

2020. július 29. - Agatha_Keyguard

Címzett:  WendyRéka
Másolatot kap: EmíliaDaremoElizaMorhen, Sethemba.

Tárgy:  Mi okoz neked írós blokkot?, Hogyan lendülsz túl a felmerülő mélypontokon, amikor írsz?

Kedves Wendy és Réka!

Eléggé elcsúsztam a témákkal, de a napokban volt időm gondolkodni azon mit is írhatnék erre a két kérdésre. Az írós blokk már többször említésre került ezen az oldalon annak ellenére, hogy nekem már nincs ilyen problémám. Mégsem akarok nektek tippeket adni.

Tovább

A Stalker Camp 9 és ¾ vágánya

Egy szellem-szervező összegzése

Belegondoltál valaha is, hogy miféle őrület zajlhatott a háttérben a Trimágus kupa megszervezésénél? Gondoltál arra, hogy a szervezők mit össze rohangáltak, csakhogy a játékosoknak már csak a játékra kelljen koncentrálniuk?  Gondoltad volna, hogy egyszer a Harry Potter és a Stalker egy cikkben lesz említve? Ne aggódj, én sem, de ezt a tábort máshoz nem tudom hasonlítani.

download_1.jpg

Tovább

Ceruzanyomok ’20 – Február

Írók, avagy álarcos történetszereplők?

Címzett: Eliza

Másolatot kap: Daremo, Wendy, Morhen, Emília,Sethembaés Réka

Tárgy: Írók, avagy álarcos történetszereplők?

Kedves Eliza!

Töredelmesen bevallom, hogy sikerült egy olyan témát feldobnod, amivel nagyon hosszú ideig nem igazán tudtam mit kezdeni, ezért is csúszott át a februári téma, márciusra. De azt hiszem, ennyi késés belefér. ^^
De hogy is kezdjek neki?

Tovább

5+1 Valentin napi eset, amikor a szerelem meghalt

Valentin nap. Gyönyörű, lufikkal és szívecskékkel, ölelkezéssel és csókokkal töltött idő, amikor egy napra semmi más nem számít, csak a kedvesed. Ha neked ez a nap maga a tökély, akkor bizony ez a cikk nem neked szól!

A jeles nap alkalmából elhoztam a Crime and investigation listáját azokról az esetekről, amikor a romantika napja mégsem volt olyan romantikus.

Tovább

Írói szemmel - Tutanhamon és a világépítés

Úgy döntöttünk, hogy családi programként meglátogatjuk a Tutanhamon kiállítást, ami idén 2020 március 31-ig tart és ha már ott vagyunk, gondoltam megnézem mit adhat az íróknak egy ilyen esemény.
Elég sokat, főleg ha a világépítésről van szó.

Tovább

A kövér nő betrappol a hálószobába? - 2. rész

A szexualitás és a terhességgel járó változás

Ugyan a kirobbanása óta tovább gyűrűzött a Schobert Norbi-ügy, de hősiesen bevallom már egy ideje nem követem. Nagyon hamar elegem lett, belefáradtam a mérhetetlen butaságba és “negatív celebségbe” ami egyre csak hömpölygött az interneten. Szóval egy idő után megálltam és nem érdekelt tovább mennyi bőrt nyúznak még le a fitnesz-házaspárról.
Szóval most beszéljünk egy kicsit a szexualitásról, ami ugye nem a kilóktól függ. De akkor mitől?

Tovább

A kövér nő betrappol a hálószobába? - 1. rész

Avagy hogyan látom a Schobert Norbi-ügyet

Kezdjük azzal, hogy sosem követtem Schobert Norbi videóit. Eleve nem volt szimpatikus az a hajtás és üzletiség amit megkövetel csak azért, hogy vékonyabb legyek, erre jött ez a videó-pár és a semleges álláspontom, kínos röhögésbe fulladt. Mindaz, amit közel 30 percben elmondott olyan szintű információ kavarodásról árulkodott, amit nem lehetett másképp lereagálni. Azaz álláspontja, hogy egy párkapcsolat sikeressége a külsőn múlik nem működőképes… de inkább kezdjük az elején.

Tovább

Ceruzanyomok ’19 – November és December

Siker és célok

Címzett: Daremo, Wendy, Morhen, Emília, Eliza és Réka

Tárgy: Egy megkésett levél

Kedves mindenki!

Nincs is jobb dolog, mint az Új Évet a tavalyi év elmaradásaival nyitni... na jó, ez nem teljesen igaz, de jobb ezt most lerendezni, mint magunk előtt görgetni.

Novemberben ezt a témát húztuk ki a kalapból: „Mit jelent neked az írói siker?”, Decemberben pedig a „Mik az írós céljaid?” került terítékre. És most Január van... azt a témát majd később.
Úgy döntöttem, mivel ez a két kérdés nem áll távol egymástól, egy cikkbe sűrítem őket és egyfajta újévi fogadalomként fogom az oldalon tartani.

Tovább

5+1 Halloweeni eset, ami nem volt tréfa

Számos filmben és könyvben foglalkoztak már azzal, hogy vajon miféle gyilkosságok történhetnek Okt. 31-én és miféle emberek mérgezhetnek cukorkát, vagy rakhatnak borotvapengét az almába. Ám a városi legendákkal ellentétben a Halloweeni bűncselekmények sokkal súlyosabbak és valóságosabbak. Számos gyilkosság, emberrablás és támadás történt ezen a napon, aminek legtöbbjénél vitatott a szándékosság, néhány esetben a bűncselekményt soha nem sikerült megoldani, és évek vagy évtizedek teltek el anélkül, hogy rács mögé juttatták volna az elkövetőt. De abban mindenki egyetért, hogy ezeket a bűntényeket Haloweenkor követték el.
A ranker.com oldalán Mike Rothschild összegyűjtötte a legsúlyosabb igaz történeteket, amiből most elhoztam párat.

Tovább
süti beállítások módosítása