~egy krimiíró jegyzetei~

Rejtett Jelek

5+1 Halloweeni eset, ami nem volt tréfa

2019. október 31. - Agatha_Keyguard

Számos filmben és könyvben foglalkoztak már azzal, hogy vajon miféle gyilkosságok történhetnek Okt. 31-én és miféle emberek mérgezhetnek cukorkát, vagy rakhatnak borotvapengét az almába. Ám a városi legendákkal ellentétben a Halloweeni bűncselekmények sokkal súlyosabbak és valóságosabbak. Számos gyilkosság, emberrablás és támadás történt ezen a napon, aminek legtöbbjénél vitatott a szándékosság, néhány esetben a bűncselekményt soha nem sikerült megoldani, és évek vagy évtizedek teltek el anélkül, hogy rács mögé juttatták volna az elkövetőt. De abban mindenki egyetért, hogy ezeket a bűntényeket Haloweenkor követték el.
A ranker.com oldalán Mike Rothschild összegyűjtötte a legsúlyosabb igaz történeteket, amiből most elhoztam párat.

Tovább

Ceruzanyomok – ’19 október

Tárgy: Milyen előkészületeket végzel az írás előtt?

Címzett: Daremo

Másolatot kap: Wendy, Morhen, Emília, Eliza és Réka

Tárgy: Milyen előkészületeket végzel az írás előtt?

 

Kedves Daremo!

A „Ceruzanyomok” csapatának első feldobott témája igen érdekes és legfőképp időszerű, mert hamarosan kezdődik a NaNoWriMo és ilyenkor az előkészületek a legfontosabbak. Hogy pontosan én miképp készülök fel az írásra? Nos...

Tovább

Blogregény: A G-13-as rejtély

2. fejezet

Az alkohol védelme a Zónában mindenek felett állt, ezért a Bár szintén kivívta magának a semlegességet és már-már egy külön államként létezett a Zónán belül. Ide futottak be a hírek és az elsődleges szállítmányok, amiknek védelmében mindennek megvolt a maga szabálya és ára; tárgyaknak úgy, ahogy az embereknek.
Kira nem tudott sokat a Bárról és az ottani szokásokról, csak annyit, hogy itt gyűlik össze mindenki, aki feladatra vár, feladatról jött vissza, vagy csak rádiót akar hallgatni és egyetlen frakciónak sem tagja, vagy jelenleg nincs szolgálatban. Ráadásul akinek sikerült úgy berúgnia az ajtót, hogy utána nem kellett azt visszaszerelni, annak már járt a „megúsztad” biccentés a Csapostól. Egészen eddig a pillanatig Kira nem tudta ez a biccentés miért fontos.

Tovább

Blogkihívás – Írók hét főbűne

Bár a Blog még csak most indult, már megkaptam az első kihívásomat a Tintaszerkezetek alkotónőjétől. Ezúton is köszönöm Emilíának a felkeresést, majd kiderül miféle titkokat tudsz meg rólam. ;) 

A Kihívásról röviden

A tag kitalálója Reinman Franciska, akinek ezúton is köszönjük a kérdéseket! :)

Tovább

Blogregény: A G-13-as rejtély

1. fejezet

1. fejezet

Kira lélegzetvisszafojtva lapult a raktár falának. Hallotta ahogy a bárd újra és újra lecsap, majd fegyverropogás visszhangzott a bunkerben. A vér fémes, édeskés illata dohszaggal vegyült.
‒ HOL VAN??
Összerezzent az állatias hangra. A férfi tetteiben nem volt semmiféle logika. Dühöngő vadként kaszabolt, miközben ezt a kérdést ismételgette.
‒ HOL VAN?? HOL VAN?? ELVITTÉTEK! TUDOM, HOGY ITT VAN!
Kira görcsösen szorította a pisztolymarkolatot. Nem erről volt szó. Azt mondták ezt a helyet már kipucolták, hogy csak mintát kell vennie. A testében szétáradó adrenalintól az érzékei kiélesedtek, a sötétségben látta maga előtt, ahogy a férfi tehetetlen ragadozóként járja körbe a helyet, belerúg a hullákba, majd nyom után szimatol. Amikor odasandított, a raktárbejárat előtt látta az árnyékát. Kira attól félt a megemelkedett pulzusa fogja elárulni.

Tovább

Gondolatok: Az írói blokkok leküzdése

Elmondható, hogy nincs olyan író, akinél ne lépett volna fel legalább egyszer a “belső üresség”, a “megbénult ujjak” vagy az “üres lap” tünetegyüttesei. A gondolatok cikáznak, de sehogy sem akarnak mondatokba rendeződni, nincs meg a megfelelő nyitás, valamiért képtelenség folytatni a megkezdett történetet, nincs is megírandó ötlet és így tovább. Az írót ilyenkor egyetlen kérdés foglalkoztatja: Miért van ez?

Az Apolló Tintafoltjai blogon írtam erről egy cikket, a saját élményeimre alapozva. 

A képre kattintva a cikk elérhető:
at.png

Könyvajánló: Borisz Akunyin - Azazel

„- Mi azaz Azazel? – rezzent össze Fandorin. – Mi köze van ennek a sátánnak az ön árváihoz?”

Borisz Akunyin (valódi nevén Grigorij Salvovics Cshartisvili) minden bizonnyal korunk legelismertebb történelmi-krimi írója, aki Azazel c. könyvével alapozta meg magyarországi sikerét és egyúttal ezzel a könyvvel indította útjára Eraszt Petrovics Fandorint, hogy egy olyan világban legyen hős, amelyben ez a fogalom nem jár igazi dicsőséggel.

Tovább

Írói szemmel - Ilyen volt a IX. StalkerCamp

Írókörökben sajnos kevesen ismerik a LARP-ot (Live Action Role-Playing = Élő szerepjáték), mint a szórakozás egyik formáját, amely a számtalan élmény mellett nagyon is segít abban, hogy élethűbbé tegye az írásainkat. Elvégre mi sem okoz nagyobb örömet, mint egy hétre kiszakadni a valóságból és átélni milyen az, ha csapatosan beveszünk egy várost, vagy pénzzé tesszük a kiismerhetetlen Zóna rejtelmeit?

Tovább